WWS3 – A fekete mágia szívében

A harmadik kötet

 
Az évezredeken átívelo spirituális küzdelem eredményeképpen az elozo rész végén a Vatikán örökre megváltozott: már nem világi hatalmi tényezo, nem a titkait féltve orzo, iratait földalatti könyvtárban rejtegeto, botlásait és a hatalmi visszaéléseit mentegeto és takargató vallásos intézmény, hanem viszonyát Istennel megújító és helyreállító, igazi keresztény misszió. Az új pápa gyökeresen átalakítja a szervezetet, amire elodeinek nem volt meg a hite és bátorsága.
Az elozo rész hosei, Paul, Lylian, John és Julie Afrikába indulnak a Josh által látott profétikus álmot követve, hogy megkeressék az elso afrikai születésu pápát, II. Pétert. Útjukat nem egyedül teszik meg: árnyként kísérik oket a Gadarai Démonlégió szövetségesei, a fekete mágia boszorkánymestereinek szellemiségei.
John és Julie a varázslók és mágusok feketepiacán találkozik egy fétiskereskedovel, aki ismeri az “Afrika Szentjeként” emlegetett pápát, és tud arról a faluról, ahol a világtól visszavonultan gondoskodik a rászorulókról. Hajlandó elkalauzolni oket hozzá, bár Johnak nem tetszik az ötlet. A dolgok nem alakulnak jól: táborukat sárlavina borítja el, és John csak reméli, hogy Julie-t nem sodorta magával.
Paul és Lylian útjai másfele vezetnek: egy helyi informátor segítségével próbálják megtalálni a “szent embert”, de nekik sem jutott könnyu feladat – az angyali seregek segítsége nélkül ok is elvesznének.
Közben Európában és az Egyesült Államokban új vallás van kialakulóban: a Mester és szolgálólánya – Salome Sue Richardson és Sidney Grimm – kontinenseken átívelo méreture duzzasztják a szervezetet Carl Millerbeck, a korrupt és hataloméhes politikus segítségével. Mindenki betekinthet majd az eljövendobe…